Sokaktól hallottam már a medvehagyma jótékony hatásairól, a belőle készített ízletes ételekről. Elkezdtem bújni az internetet és jónak tűnő recepteket találtam, Többek között:
- Nyersen feldarabolva vajas kenyérre szórva, akár reggelire,
- salátákhoz keverve,
- spenóthoz hasonlóan főzelékként,
- köretként párolva,
- fűszervajként,
- süteménykén,
- leveseket, burgonyás ételeket fűszerezhetünk vele, vagy főzhetünk belőle medvehagyma-krémlevest (egy krumpli, hagyma, fokhagyma és tejszín hozzáadásával),
- hűtőszekrényben tárolható pestóként (olajjal, parmezán sajttal, sóval és magokkal összeturmixolva), ami rizses és tésztaételek szószaként is finom.
- Régi, népi étel /pl. beré/ különleges ízhatású változatát adhatja.
A medvehagymás pogácsának a munkafolyamatait viszont megörökítettem.A tészta hajtogatásából és pihentetéséből kifolyólag nem egy gyorsan elkészülő sütemény, de megérte a várakozást.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése