Összes oldalmegjelenítés

2012. április 20., péntek

Tavaszodik

Első próbálkozás....a medvehagymával

Sokaktól hallottam már a medvehagyma jótékony hatásairól, a belőle készített ízletes ételekről. Elkezdtem bújni az internetet és jónak tűnő recepteket találtam, Többek között:
  •  Nyersen feldarabolva vajas kenyérre szórva, akár reggelire,
  •  salátákhoz keverve,
  • spenóthoz hasonlóan főzelékként,
  • köretként párolva,
  • fűszervajként,
  • süteménykén,
  •  leveseket, burgonyás ételeket fűszerezhetünk vele, vagy főzhetünk belőle medvehagyma-krémlevest (egy krumpli, hagyma, fokhagyma és tejszín hozzáadásával),
  •  hűtőszekrényben tárolható pestóként (olajjal, parmezán sajttal, sóval és magokkal összeturmixolva), ami rizses és tésztaételek szószaként is finom. 
  • Régi, népi étel /pl. beré/ különleges ízhatású változatát adhatja.  
Végül úgy döntöttem, kipróbálom a medvehagymás fűszervajat illetve a medvehagymás pogácsát. Sajnos a fűszervajról nem sikerült képet készítenem, mert mire észbe kaptam, addigra már el is fogyott.Nagyon finomra sikeredett.

A medvehagymás pogácsának a munkafolyamatait viszont megörökítettem.A tészta hajtogatásából és pihentetéséből kifolyólag nem egy gyorsan elkészülő sütemény, de megérte a várakozást.:)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése